Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Fideua od povrća

Fideua od povrća

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Fideua od povrća
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
03/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Da ne poverujes da od fide i povrća može da se dobije ovako ukusno jelo"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, srednja
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • luk - 1/4 glavice
  • mladi beli luk - 2 struka
  • beli luk - 2 čena, star
  • paradajz - 2 komada
  • grašak - 1 šaka
  • artičoka - 1 komad
  • bob - 1 šaka, zrna
  • paprike - 1 komad, zelena
  • bujon - 350 ml, domaći pileći ili od povrća
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kukruma - 1 kašičica ili po ukusu
  • šafran - 1.5 gram
  • so
  • maslinovo ulje - 80 ml
  • vino - 2 - 3 supene kašike, roze
  • fida - 120 g, fina za fideua
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite i pripemite svo povrće - šargarepu, papriku i tikvicu na male kockice, artičoku na četvrtine, mladi beli luk na komade, približno 1-2 cm. Čenove belog luka, paradajz i luk izrendajte.

2. U pleh za paelju ili drugi, koji imate (da bude prečnika približno velićine ringle u kojoj ćete kuvati) ugrejte maslinovo ulje i stavite svo povrće bez paradajza i rendanih čenova belog luka. Pospite sa malo soli i vode da omekšaju i da se izdinstaju dobro.

3. Kuvajte oko 10 minuta i dodajte paradajz i beli luk, zajedno sa alevom paprikom, kurkumom i vinom. Pržite još 4-5 minuta. Da ne bi zagorelo, možete dodati još malo vode.

4. Sipajte fidu i promešajte dok se ne oboji i ravnomerno rasporedi između ostalih sastojaka. Pržite kaganom sipajte bujon i stavite šafran.

5. Kuvajte 5 do 7 minuta na umerenoj vatri i skinite. Pokrijte folijom i krpom na 5-10 minuta i servirajte.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti