Način pripreme
Od navedenih sastojaka zamesite meko i elastično testo. Podelite ga na tri dela, svaki od njih na još tri. Od svake loptice se pravi dugačak fitilj. Prvi se maže maslacem, stavljate drugi fitilj, ponovo mažete maslacem i stavljate treći fitilj.
Pažljivo razvijete oklagijom na tanak i dugačak list. Tako uradite i sa ostalim loptama testa (treba da imate tri duga i tanka lista). Prvi obilno namažite maslacem, pospite rendanim kačkavaljem. Stavite preko njega drugi list, ponovo namažite maslacem, pospite kačkavaljem i pokrijte trećim.
Tako poređane kore pažljivo uvijte, vucite da bi bilo ravnomerno (pogledaj slike). U namazan pleh ga uvijte u oblik puža.
Ostavite da nadođe, premažite umućenim žumancem. Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Izvadite penjurliju iz rerne i pospite preostalim rendanim kačkavaljem.