Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa bulgurom i šumskim pečurkama

Piletina sa bulgurom i šumskim pečurkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Piletina sa bulgurom i šumskim pečurkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Interesantna kombinacija, koja će vas naterati da zasučete rukave i da se razletite po kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 - 6 komada
  • bulgur - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paprike - 2 komada (1 zelena i 1 crvena)
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 - 3 komada, mali
  • pečurke - 150 g, šumske
  • bujon - 500 ml, pileći
  • aleva paprika
  • so
  • kari
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte batake u posoljenoj vodi. Nakon toga ih propržite u malo ulja. Izvadite ih na tanjir i u istoj masti propržite luk, šargarepu i paprike.

Kad se poprži dodajte pečurke i nakon nekoliko minuta bulgur (opran i oceđen).

Promešajte nekoliko puta i dodajte rendani paradajz, 2 prstohvata aleve paprike i začine po ukusu. Sipajte bujon i ostavite jelo da vri 10-15 minuta.

Sipajte smesu u pleh i poređajte batake. Jelo pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: