Kolač sa karamelom i kajsijama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
06/11/2017
"Božanstven ukus i nežan miris - desert kojeg se nikad ne možete zasititi "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 240 g
  • kajsije - 5 komada, velike
  • kiselo mleko - 160 g
  • šećer - 150 g
  • ulje - 80 ml, suncokretovo
  • sok od kajsija - 3 supene kašike, prirodan
  • prašak za pecivo - 15 g
  • za karamel
  • šećer - 100 g
  • voda - 25 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prepolovite kajsije, izvadite koštice i isecite na krugove. Poređajte ih u pleh (22-24 cm), prethodno namazan i posut brašnom.

2. Pripremite karamel, ali ne treba da bude previše taman, nego zlatast, i sitajte ravnomerno preko voća. Ako volite da ima više karamela, pripremite više nego što je navedeno u receptu ili obrnuto - manje.

3. U posudi umutite jaja sa šećerom dok ne pobele, dodajte kiselo mleko, ulje i sok od kajsije uz neprestano mućenje.

4. Brašno prosejte sa praškom za pecivo i dodajte u delovima u smesu, pažljivo mešajte drvenom kašikom kružnim pokretima dok se potpuno ne integriše. Sipajte preko kajsija i karamela.

5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom - 35-40 minuta.

Čim bude gotov ostavite da se potpuno ohladi i okrenite na odgovarajući poslužavnik.

Neka vam je slatko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar