Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Medena tartaleta sa čokoladnim ganašem

Medena tartaleta sa čokoladnim ganašem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Medena tartaleta sa čokoladnim ganašem
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Rekli ste da ste na dijeti? Da podelimo onda ovu medenu tartaletu - vi ćete gledati, a mi ćemo jesti"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • med - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja, topla
  • kakao - 2 supene kašike
  • prašak za pecivo - 10 g
  • cimet - 1 kašičica
  • džem - 100 g
  • pavlaka - 100 ml
  • čokolada - 100 g, crna
  • maline
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte šećer i med. Rastvorite kakao u toploj vodi i dodajte u suve sastojke. Promešajte i sipajte smesu u namazan kalup za tartaletu (sa izdignutim dnom).

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Sipajte pavlaku i maslac u kaserolu. Kad se maslac rastopi dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne rastopi. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Tartaletu stavite na tanjir sa otvorom na gore. Namažite džemom i prelijte čokoladnom glazurom. Lepo rasporedite ganaš, ukrasite malinama i ostavite u frižider da se stegne. Izvadite tartaletu iz frižidera 30 minuta pre konzumiranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: