Način pripreme
1. U šerpu na srednju do jaku vatru stavite vodu, sok od mandarine i koru, maslac, vanilu, uzo, šećer i prstohvat soli. Čim se maslac i šećer otope i tečnost provri, umanjite jačinu vatre, sklonite koru od mandarine i sipajte odjednom svo brašno. Mešajte intenzivno dok se ne dobije lepo testo i dok se ne odlepi od zidova šerpe;
2. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi;
3. Dodajte jaja jedno po jedno uz intenzivno mešanje, dok testo potpuno ne upije prvo jaja ne dodajte drugo;
4. Nakon što ste oformili homogeno testo zagrejte ulje na srednjoj vatri i pomoću šprica spuštajte na rastojanju jedno od drugog krofnice koje ste oblikovali. Ja sam ih pravila sa špricom, praveći krugove sa rupom u sredini, ali može i sa dve kašike, uzimajući testo jednom i gurajući drugom - biće nepravilnog oblika, ali nema veze, važan je ukus;
5. Pržite dok ne dobijete zlatastu boju s obe strane i vadite gotove na ubrus da upije suvišnu masnoću;
6. Pospite šećerom u prahu i konzumirajte samostalno ili uz kiselo mleko i slatko po izboru. Ako volite kontrast slatko-slano, možete da ih jedete i sa sirom. Tope se u ustima!