Način pripreme
Za kore:
U malu šerpu stavite maslac. Rastopite ga na pari. Kad se rastopi dodajte šećer i med. Mešajte neprestano dok se med i šećer ne rastope. Treba da se dobije homogena smesa.
Nakon toga skinite šerpu sa vatre. U smesu dodajte jaje. Lepo promešajte. Nakon toga dodajte i sodu za hleb. Ponovo promešajte.
Prosejte brašno i nakon toga postepeno dodajte u smesu od meda. Zamesite meko testo. Gotovo medeno testo uvijte u streč foliju i stavite u frižider na 20-30 minuta.
Nakon toga izvadite medeno testo iz frižidera i podelite na 7-8 lopti. Svaku loptu razvijte oklagojom u krug. Uz pomoć tanjira isecite okrugle kore. Namažite pleh sa malo ulja. Stavite razvijenu koru.
Kore pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Svaku koru pecite oko 5-6 minuta. Odmah kad izvadite iz rerne izvadite koru iz pleha. Uradite isto i sa preostalim loptama testa.
Isecite banane na krugove. Kad medene kore budu gotove, pripremite fil. U šerpu sipajte 900 ml svežeg mleka i stavite na vatru. U posebnu posudu sipajte krem za keks tortu i dodajte šećer.
Nakon toga sipajte 100 ml svežeg mleka. Promešajte da se šećer rastopi i da se dobije homogena smesa. Kad se mleko ugreje, pre nego što provri dodajte umućen krem. Krem postepeno dodajte i mešajte neprestano. Mešajte dok se krem ne zgusne.
Kad bude gotov, sastavite tortu. Na poslužavnik stavite jednu koru, odozgo premažite kremom i poređajte isečene banane. Odozgo stavite sledeću koru, krem i pospite kokosovim brašnom.
Tako ređajte red banana, red kokosovog brašna. Ponavljajte dok ne potrošite kore. Odozgo premažite samo kremom. Umutite pavlaku i ukrasite tortu. Nakon toga pospite mlevenim orasima.