Medena torta sa smokvom

GabrielaGabriela
Početnik
161583
Medena torta sa smokvom
Fotografije: Gabriela
1 / 3
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Ovo nije prosto torta, ovo je prava kulinarska magija"

Potrebni sastojci

  • brašno - 550 g
  • jaja - 2 komada
  • med - 100 g
  • med - 1 kašičica
  • kondenzovano mleko - 350 g
  • šećer - 230 g
  • maslac - 350 g
  • slatko od smokava - 1 tegla
  • orasi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo pripremili testo za kore potrebno je da pomešamo dve vrste meda, šećer i 100 g maslaca, stavljamo smesu da se kuva na pari.

Umutimo dva jajeta i dodajemo ih u smesu. Mešamo dok se šećer potpuno ne rastopi i dodajemo šećer u prahu. Mešamo još oko 2 minuta. Skidamo sa vatre i postepeno dodajemo prosejano brašno. Ostavljamo u frižideru na dva sata.

Od testa pravimo lopte, koje razvučemo na mnogo tanke kore. Svaku koru pečemo oko 4-5 minuta na 180 stepeni.

Da bismo napravili krem umutimo 250 g maslaca, postepeno dodajemo od kondenzovanog mleka.

Namažemo jednu po jednu koru kremom, možemo da stavimo i od slatkog na svaku koru, ili više na jednu od kora (po želji).

Posipamo mlevenim orasima. Gotovu tortu ostavljamo na kratko da odstoji na sobnoj temperaturi, a nakon toga stavljamo u frižider.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: