Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Prolećni kiš sa gorgonzolom

Prolećni kiš sa gorgonzolom

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Prolećni kiš sa gorgonzolom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Kulinarski doživljaji iz Francuske - prolećni kiš jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • spanać - 300 g
  • mladi luk - 1 veza
  • gorgonzola - 100 g
  • sitan sir - 300 g
  • so
  • sveže mleko - 5 supenih kašika
  • maslinovo ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo i izdinstamo u maslinovom ulju očišćen i isečen spanać i mladi luk. Posolimo.

U posudi umutimo jaja sa mlekom. Dodajemo 2/3 mrvljenog sira, sitan sir i dinstano povrće. Dobro promešamo.

Namažemo mali pleh rastopljenim maslacem i sipamo smesu. Pečemo dok ne bude gotovo. Pre nego što izvadimo iz rerne posipamo gorgonzolom i sačekamo dok se ne rastopi. Serviramo sa kiselim mlekom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: