Način pripreme
Umutite belanca na mekan krem. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne dobiju čvrsti vrhovi. Dodajte skrob i mešajte spatulom. Dodajte i kokosovo brašno i ponovo pažljivo promešajte.
Na papiru za pečenje ocrtajte krug 22 cm. Sipajte smesu za puslice u špric i popunite nacrtane krugove. Od preostale smese napravite puslice. Pecite na 100 stepeni oko 1 sat. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
U šerpi umutite žumanca, šećer i mleko. Stavite na vatru i ostavite da provri. Mešajte oko 5 minuta i dodajte čokoladu i želatin, prethodno potopljen u malo vode. Lepo promešajte da se rastopi. Ostavite da se ohladi i nakon toga dodajte u umućenu pavlaku i pire od dinje.
U obruč stavite koru. Sipajte 1/2 krema. Pospite kokosovim brašnom. Po ivicama porđajte loptice lubenice, a u sredinu puslice. Pokrijte preostalim delom krema.
Lepo poravnajte i ostavite u zamrzivaču na 30 minuta. Izvadite i odozgo poređajte loprice od dinje i lubenice.
U sok od lubenice dodajte želatin /pripremljen prema uputstvu/. Pažljivo ga sipajte preko loptica. Vratite tortu u frižider bar na 5-6 sati, najbolje celu noć.
Izvadite i ukrasite ružicama šlaga i sitno izrendanom belom čokoladom.