Način pripreme
Stavite trešnje, šećer i vodu u šerpu. Kuvajte ih desetak minuta i dodajte im skrob razmućen sa 1 kašikom vode. Mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno, so i šećer. Dodajte hladan maslac isečen na kocke. Zamesite viljuškom, dodajući i deo vode (ako je mnogo gusto, dodajte još).
Zamesite glatko testo ali ne preterujte sa mešenjem. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižider da se stegne. Razvijte testo u tanku koru. Isecite pomoću kalupa - krugove veće od kalupa u kome ćete peći.
Svaki krug stavite u blago podmazan kalup i pritisnite prstima. Suvišnu količinu odstranite pomoću noža. Napunite korpice nadevom, a odozgo ukrasite trakama ili cvetićima od testa.
Stavite korpice u zamrzivač na 20 minuta. Namažite jajetom i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavit da se ohlade pre nego što ih konzumirate.
Broj zavisi od kalupa u kojima ćete peći pitice.