Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleći skalopini sa sosom od limuna

Teleći skalopini sa sosom od limuna

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Teleći skalopini sa sosom od limuna
Fotografije: GALYa DUMANOVA
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Bukvalno se topi u ustima, a aroma je - magična"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 500 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 6 kašika
  • biber - pola kašičice
  • so
  • Za limunov sos
  • vino - 200 ml
  • brašno - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • so
  • peršun - pola vezice
  • beli luk - 5 čenova
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Teleće meso se iseče na tanke šnicle i uvalja se u brašno, u kome smo pomešali so i biber.

U dubokoj šerpi se zagreje ulje i šnicle se isprže po tri minuta sa obe strane, izvade se na kuhinjski ubrus da upije suvišnu masnoću.

U preostalo ulje u šerpi sipajte vino (najbolje belo vino) i kuvajte 3-4 minuta.

U hladnoj vodi rastvorite 2 kašike brašna i polako uz neprestano mešanje ga dodajte u vino, posolite.

Isecite limun na tanke kolutove i stavite ga u vreli sos zajedno sa presovanim belim lukom na dva minuta.

Sklonite sa ringle i dodajte sitno iseckan peršun.

Teleće šnicle se serviraju u tanjiru i prelivaju se toplim sosom od limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: