Način pripreme
U 100 ml svežeg mleka izmrvite kvasac sa šećerom i ostavite da nadođe. Sa preostalim sastojcima, sipanim u brašno, zamesite srednje meko testo i ostavite da nadođe 50 minuta na toplom.
Kačkavalj izrendajte na tanjir, šunku isecite na kockice.
Nadošlo testo razvucite u pravugaonu koru širine 40 cm sa 27 cm.
Odozgo namažite mekanim topljenim sirom, preko njega stavite kockice šunke i rendani kačkavalj.
Uvijte u rolat, isecite na dva dela po dužini i dve polovine usučite, a krajeve zavežite da se oblikuje kruna.
Stavite na papir za pečenje, a njega stavite u namazan pleh. Ostavite da nadođe još 20 minuta, premažite umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, pred kraj pokrijte aluminijumskom folijom da biste sačuvali lepu zlatnu boju.
Izvadite i ostavite da se ohladi na rešetki. Servirajte sa šarenom solju i svežim paradajzom. Jedinstvenog je ukusa.
Prijatno!