Način pripreme
Kvasac se umuti u mlakoj vodi sa šećerom i čim se aktivira, sa ostatkom proizvoda umeša se mekano testo, bez jednog žumanca, koje se ostavlja. Ostavite da se diže na toplom mestu 40 minuta. Od gotovog testa za sredinu vekne se odvaja loptica, poput pomorandže. Ostatak je podeljen na 9 delova.
Prvi se razvije oklagijom u okruglu koru, nešto manju od pleha u kome ćemo peći i stavlja se na papir za pečenje. Isecite koru na 8 trouglova. Oblikovana kugla testa se stavlja na podnožje svakog trougla.
Vrh se okreće preko lopte da postane poput latice. Odvojena kugla se stavlja u sredinu, ja sam je oblikovala u fitilj i uvijala kao puža. Svaki list se posipa brašnom i oštrim nožem sečete žile latica.
Ostavlja se da se diže još 20 minuta. Premazati sa 1 kašikom umućenog žumanca, bez listova, i peći u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 35-40 minuta do kraja. Vadi se, premaže se maslacem i pokrije krpom. Ukusno i lepo!