Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača»Slana Kruna sa topljenim sirom

Slana Kruna sa topljenim sirom

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Slana Kruna sa topljenim sirom
Fotografije: GALYa DUMANOVA
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"Magičan miris, koji može naterati, čak i kralja da ustane iz kreveta, i da dotrči u kuhinju"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • kiselo mleko - 1/3 šolje
  • brašno - 300 g
  • kvasac - 5 g, suv
  • za nadev
  • topljeni sir - 120 g
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • šunka - 100 g
  • viršle - 2 komada
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • susam - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za testo stavite u navedenom redu u mini pekaru, izaberite program za mešenje i nadolaženje, koje mene je Tefal uređaj i broj 3. Kad testo bude gotovo, namazanim rukama ga izvadite iz mini pekare.

Nakon toga ga razvucite na pravougaonik, namažite topljenim sirom, pospite sitno iseckanom kobasicom, mrvljenim sirom i rendanim kačkavaljem.

Pravougaonik uvijte u rolat sa šire strane i isecie po sredini. Dve polovine okrenite sa nadevom odozgo i uvijte jednu oko druge. Ivice spojite da dobijete krunu.

Ovako oblikovanu krunu stavite u namazan kalup za kuglof, ali može i u običan pleh.

Kad nadođe, oko 30-40 minuta, namažite umućenim žumancem i pospite susamom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: