Način pripreme
U toploj vodi se namrvi kvasac sa šećerom i ostavlja se da naraste. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se ulje, toplo sveže mleko, so i zamesi se srednje meko testo.
Ostavlja se namazano uljem i pokriveno folijom da naraste 40 minuta na toplom. Gotovo testo se podeli na 8-10 jednakih delova. Oblikuju se loptice.
U posudi se namrvi sir sa sitno iseckanim peršunom, u tanjir sipamo susam, a u posudi se pomašaju voda i med i mešaju dok se ne istopi.
Prstima se od svake loptice oblikuje mala pogača prečnika oko 10 cm. U sredinu se stavlja po jedna kašičica nadeva i dva kraja se prikupe da se dobije ivica. Tako se oblikuju sve pogačice. Svaka se potopi na par sekundi u medeni sirup, a posle se ista strana uvalja u susam.
Poređaju se u posudu za pečenje ivicom na dole preko papira za pečenje. Makazama se pravi razrez u sredini svake pogačice.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 15-20 minuta. Izvade se i serviraju se tople. Sjajan ukus, hrskave, sa susamom, jednom rečju - preukusno!