Testenina sa mlevenim mesom, pečurkama i brokolijem iz rerne

13/11/2017
"Ukus i miris koji će premašiti sva vaša očekivanja "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano348
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo podelite brokoli na ružice i kuvajte u posoljenoj vodi oko 3-4 minuta. Nakon toga, da bi sačuvao boju, potopite ga u hladnu vodu. U posoljenoj vodi skuvajte i testeninu na kratko, zato što će se posle peći.

U velikom tiganju ugrejte masti i prvo sotorajte luk, posle očišćene i isečene pečurke, na kriške. Dodajte mleveno meso, začini se solju i biberom i sve dobro promešajte. Kuvajte dok mleveno meso ne pobeli.

U maloj šerpi propržte tri supene kašike brašna. Lagano dodajte sveže mleko, promešajte i ostavite sos da se zgusne.

U sos dodajte kačkavalj, čedar sir (ostavite malo za posipanje) i senf. Ako je potrebno dodajte malo soli.

Sos pomešajte sa testeninom, brokolijem, pečurkama i mlevenim mesom.

Promešajte da se sastojci lepo pomešaju, nakon toga prebacite u pleh. Odozgo pospite prezlom i preostalim kačkavaljem i sirom.

Pecite na 200 stepeni dok jelo ne dobije lepu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar