Riba grdobina sa školjkama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
14/11/2017
"Kad želite da servirate nešto što će ostaviti utsak na goste "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • grdobina - 4 dela od repa po 400 g približno
  • školjke - 24 - 26 komada, bele peščane
  • belo vino - 150 ml
  • riblji bujon - 400 ml ili voda
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 4 - 5 čena
  • maslinovo ulje - 60 - 70 ml
  • brašno - 2 - 3 supene kašike, pune
  • peršun - 3 supene kašike, sitno iseckan, svež
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Posolite repove grdobine, natrljajte ih većim delom iseckanog peršuna i iscedite limun preko njih. Ostavite ih da odstoje 30 minuta u frižideru.

2. U dubokom vok tiganju ugrejte maslinovo ulje na slaboj do umerenoj vatri i stavite beli luk na kriške i preostali peršun. Kad počnu da se prže dodajte brašno i mešajte oko 2 minuta.

Sipajte bujon i vino i kad vidite da počinje da bude gusto stavite školjke. Začinite solju po ukusu, kuvajte dok se ne otvore i odmah skinite sa vatre.

3. Ugrejte rernu na 200 stepeni. Ribu iz frižideta stavite na vatru sa maslinovim uljem i kad dobije zlatnu boju sa svih strana, prebacite je u odgovarjaući pleh i stavite u ugrejanu rernu na 12 minuta, ako je deblja - do 15 minuta.

4. Izvadite iz rerne i stavite u sos da se pomešaju i upiju mirisi.

5. Serviajte odmah, na stavko parče ribe stavite po malo sosa i 6-7 školjki.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar