Način pripreme
1. Luk, šargarepu i papriku sitno iseckajte ili ih sameljite.
Malinovo ulje zagrejte na umerenoj temperatrui i u njemu ropržite/prodinstajte povrće. Na kraju sipajte paradajz pire i neka se sve prži još 2-3 minuta.
2. Za to vreme ogulite krompir i isecite na srednje komade. Dodajte ih ostalom povrću i malo ih propržite, mešajući sve vreme, pa sipajte 1.2 l vruće vode ili bujon od ribe i posolite po želj. Kuvajte 15-18 minuta i sipajte još bujona ili vodu.
3. Dodajte začine, školjke i škampe, ali nemojte ih ljuštiti. Kuvajte još 5 minuta i zatim sklonite sa vatre. Po želji, u tih 5 minuta možete dodati i fidu (2-3 šake).
Čorbu poklopite i neka odstoji tako 20 minuta pre serviranja - tako će morski plodovi otpustiti aromu u bujon.
Prijatno!