Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Medena pogača sa dve vrste brašna

Medena pogača sa dve vrste brašna

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Medena pogača sa dve vrste brašna
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Nemojte se plašiti da eksperimentišete u kuhinji, zato što je obično rezultat više nego ukusan"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • tipsko brašno - 200 g
  • kvasac - 1/2 kockice
  • voda - 350 ml, topla
  • med - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • belanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte dve vrste brašna. Napravite udubljenje i sipajte med, so i rastvoreni kvasac u vodi.

Zamesie testo i ostavite da nadođe 30 minuta. Ponovo ga umesite i oblikujte loptu.

Ostavite da odstoji dvadesetak minuta. Kad nadođe, uz pomoć ražnjića ili olovke ocrtajte pogaču lagano pritiskajte.

Namažite umućenim belancem i pospite različitim semenkama. Pecite na 200 stepeni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: