Sušeni svinjski vrat

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
15/11/2017
"Savršeno meze se pravi sa krhkim svinjskim vratom, morskom solju i merakom "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 753
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 1 kg
  • morska so - 2 kg
  • biber - 2 kašike, krupno istucan
  • čubar - 2 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • kumin - 1 kašika, mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo prekrivamo meso solju sa svih strana i stavljamo ga u frižider na 24 sata.

Vadimo meso, sklanjamo so i potapamo ga u vodu na 5 sati.

Pažljivo probijamo rupu i vezujemo kanap, na kome ćemo sušiti meso.

Mnogo dobro mešamo suve začine i njima utrljavamo meso pazeći da upije što je više moguće začina.

Pritiskamo meso na 24 sata između suvih daski ili nečeg drugog teškog, da se dobro oblikuje.

Sušimo meso na suvom i provetrivom mestu deset dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar