Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike i ćuftice u sosu

Punjene paprike i ćuftice u sosu

Punjene paprike i ćuftice u sosu
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Eto pokazalo se da su tajna ukusnih punjenih paprika u suštini ... ćuftice"

Potrebni sastojci

  • paradajz - oko 2 kg
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • paprike - 5 - 6 komada
  • sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • peršun
  • beli luk - 2 čena
  • crveni luk - pola glavice
  • prezle - 2 kašike
  • biber
  • so
  • ulje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

U malo masnoće stavite narendani paradajz i ostavite ga na tihoj vatri dok voda blago ne ispari.

Za to vreme pomešajte namrvljeni sir sa 3 komada jaja i malo isečenog peršuna. Očistite paprike od semenki i napunite ih smesom.

U posudu stavite mleveno meso i dodajte jedno jaje, prstohvat bibera, prstohvat soli, prezle i luk isečen na sitno. Zamesite mleveno meso i oblikujte male ćuftice. Uvaljajte ih u brašno.

Zagrejte masnoću i propržite ćuftice na kratko, toliko da porumene. Izvadite ih na kuhinjski ubrus. Polugotov sos prebacite u posudu za pečenje.

Dodajte so, isečene čenove belog luka i peršun. Promešajte i poređajte punjene paprike i ćuftice. Stavite jelo u rernu i zapecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: