Zlatni kolač sa bundevom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
16/11/2017
"Evo i zlatne medalje u kategoriji Izuzetni i neponovljivo ukusni kolači "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 703
  • Pregledi tokom meseca164
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečena bundeva - 260 g
  • šećer - 210 g
  • maslinovo ulje - 130 ml, ekstra devičansko
  • brašno - 280 g, belo
  • jaja - 3 velika
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
  • cimet
  • đumbir - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu na parčiće i stavite u rernu na 200 stepeni na oko 20 minuta ili dok ne omekša.

U duboku posudu pomoću miksera umutite bundevu zajedno sa šećerom i maslinovim uljem. Stavite jaja i prstohvat soli i dobro umutite.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i začine (može i bez njih, ako vam se ne sviđaju).

Sipajte smesu u podmazan i nabrašnjen kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom ili na 180 bez ventilatora.

Pecite oko 30 minuta ili dok kolač ne dobije zlatnu preplanulost i dok čačkalica ne bude suva.

Ostavite sa strane da se ohladi oko 15 minuta i nakon toga prebacite kolač iz kalupa na rešetku.

Pospite šećerom u prahu pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar