Bogata punjena pogača Fantazija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70243
17/11/2017
"Ova pogača je toliko bogata i ukusna da mirno možete da je servirate kako za doručak tako i kao glavno jelo"
Priprema60 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno125 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano514
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 600 - 650 g
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • sveže mleko - 250 ml
  • ulje - 50 ml
  • jaja - 1 komad
  • žumanci - 1 komad, za mazanje
  • za nadev
  • viršle - 3 komada
  • ljutenica - 3 kašike
  • sir - 200 g, mešavina (od gaude, ementalera, čedra)
  • pečurke - 150 g
  • jaja - 7 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • peršun
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u 150 ml toplog svežeg mleka, ostavite da naraste 10 minuta. U posudi prosejte brašno i so, napravite brazdu u sredini.

Sipajte u nju jaje, kiselu pavlaku, ulje, kvasac i preostalo mleko. Zamesite glatko i meko testo. Oblikujte ga u loptu i ostavite da naraste.

Podelite testo na dva dela, dok je jedno malo veće od drugog. Razvijte veću loptu testa u koru, veću od posude u kojoj ćete da pečete.

Rasporedite je lepo po posudi, dok krajevi izlaze napolje. Namažite ljutenicom, pospite začinima i isečenim kolutićima viršli.

Odozgo poređajte pečurke, sireve isečene na kriške. Pospite obilno kačkavaljem. Napravite gnezda i pažljivo razbijte jaja u njih. Pospite biberom i solju.

Uvijte krajeve na unutra. Razvijte drugu loptu testa i pažljivo prekrijte nadev. Ostavite da naraste 30 minuta, namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom i uljem i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 1
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar