Način pripreme
Rastvorite kvasac i šećer u 150 ml toplog svežeg mleka, ostavite da naraste 10 minuta. U posudi prosejte brašno i so, napravite brazdu u sredini.
Sipajte u nju jaje, kiselu pavlaku, ulje, kvasac i preostalo mleko. Zamesite glatko i meko testo. Oblikujte ga u loptu i ostavite da naraste.
Podelite testo na dva dela, dok je jedno malo veće od drugog. Razvijte veću loptu testa u koru, veću od posude u kojoj ćete da pečete.
Rasporedite je lepo po posudi, dok krajevi izlaze napolje. Namažite ljutenicom, pospite začinima i isečenim kolutićima viršli.
Odozgo poređajte pečurke, sireve isečene na kriške. Pospite obilno kačkavaljem. Napravite gnezda i pažljivo razbijte jaja u njih. Pospite biberom i solju.
Uvijte krajeve na unutra. Razvijte drugu loptu testa i pažljivo prekrijte nadev. Ostavite da naraste 30 minuta, namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom i uljem i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.