Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ukusan pohovan karfiol

Ukusan pohovan karfiol

desislavadesislava
Početnik
112
Ukusan pohovan karfiol1 / 3
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Super meze za pivo ili vino, koje uvek jedemo sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • karfiol - srednje velika glavica
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 - 1 i po šolja
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • pivo - 200 ml
  • voda - 100 ml
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se raseče na ružice. Stavlja se u šerpu s vrelom vodom sa jednom kašičicom soli na oko 5 minuta - da malo omekša. Nakon toga se iscedi dobro.

Za nadev:

U jednoj posudi umutimo 3 belanca u sneg. U drugoj posudi umutimo žumanca, dodajemo vodu, so i biber. Nakon toga i pivo. Dodajemo i brašno postepeno dok mešamo. treba da dobijete gustinu kao kod boze. Na kraju stavite u ovu smesu i belenca umućena u sneg, dok mešate drvenom varjačom samo u jednom pravcu, da im ne spadne obim.

Potopite ružice jednu po jednu pre nego što ih stavite u zagrejano ulje. Pržite dok ne dobije zlatastu boju. Preporučujem da se servira sa sosom od belog luka od kiselog mleka, majoneza, mirođije i belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: