Pile sa brokolijem i pečurkama

17/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Pileći fileti s brokolijem i pečurkama su sjajna ideja za vašu trpezu. Ovi fileti su toliko krhki i sočni da se sami tope u ustima."
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 570
  • Pregledi tokom meseca101
  • Pregledi tokom desmice31
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - pileće grudi od 1 pileta
  • brokoli - 15 - 20 ružica
  • luk - 1 mala glavica
  • pečurke - 8 - 10 komada
  • pavlaka - 150 - 200 ml, za kuvanje
  • sveže mleko - 80 ml
  • parmezan - 50 g ili drugi sir
  • so
  • biber
  • masnoća - 4 kašike ulja ili maslinovog ulja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće grudi na zalogaje, posolite ih i utrljajte belim i crnim biberom. Zagrejte malo masnoće i propržite ih tek toliko da promene boju.

Izvadite piletinu i u istoj masnoći zapržite luk isečen na polumesece i pečurke na kriške.

Čim omekšaju, vratite piletinu i dodajte ružice brokolija. Promešajte i čim se i oni zaprže dolijte pavlaku i sveže mleko.

Mešajte i čim se sos redukuje sklonite sa ringle. Začinite solju ako je neophodno i sa malo crnog i belog bibera. Pospite narendanim parmezanom i poslužite.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar