Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebra na teksaški način

Rebra na teksaški način

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Rebra na teksaški način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Rebarca sa glazurom i specijalnom marinadom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg, isečena na porcije
  • so
  • biber
  • kumin - po ukusu
  • za marinadu
  • med - 4 kašike
  • paradajz pire - 4 kašike
  • soja sos - 1 kašika
  • beli luk - 4 izgnječena čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što isečete po dva svinjska rebra, dobro ih pospite začinima po ukusu.

Istopite med na kratko na slaboj vatri i u njega umešajte paradajz pire, soja sos, izgnječen beli luk sa malo soli, biber i ulje.

Dobro namažite rebra sa tako pripremljenom marinadom i aluminijumskom folijom pokrijte posudu u koju ih stavljate.

Ostavite ih u frižider na dva sata. Nakon toga zagrejte gril ili roštilj, stavljajući odozgo aluminijumsku foliju i mažući je masnoćom.

Stavite svinjska rebra na teksaški način da se peku oko 30-40 minuta, mažući ih marinadom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: