Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorbast pasulj»Kuvani pasulj sa zaprškom

Kuvani pasulj sa zaprškom

Kuvani pasulj sa zaprškom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Ako je već pasulj, nek je zapržen, znate poslovicu!"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, beli
  • luk - 2 glavice
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 1 šolja
  • so
  • sok od paradajza - 3 kašike
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • nana - suva
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pasulj i stavite ga u ekspres lonac. Nalijte vodu do mestab naznačenog na loncu. Isecite jednu glavicu luka i dodajte u pasulj.

Dodajte pola šolje ulja, stavite poklopac šerpi i kuvajte oko 30-35 minuta od trenutka kad provri. Premestite šerpu sa ringle i ostavite malo da se ohladi i da se ispusti para. U tiganj stavite preostalu masnoću.

Dodajte isečeno povrće i izdinstajte dok ne omekša. Dodajte alevu papriku i sok od paradajza i jednu kutlaču pasulja. Vratite šerpu nazad na ringlu.

Dodajte bujon od povrća i začinite solju. Sipajte zaprženu smesu u pasulj i promešajte. Dodajte peršun i nanu i kuvajte još pet minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: