Turšija od karfiola

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
18/11/2017
"Naoružajte se strpljenjem i sa mnogo pitke domaće rakije, jer će turšija biti gotova nakon deset dana, a oni koji žele da je probaju već sad se ređaju pred vratima!"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 040
  • Pregledi tokom meseca481
  • Pregledi tokom sedmice179
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • karfiol
  • celer
  • šargarepe - po želji
  • so - 1 kašika, za teglu od 800 ml
  • šećer - 2 kašike, za teglu od 800 ml
  • sirće - oko 125 ml, za teglu od 800 ml
  • aspirin - 2 komada po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

U tegle sipajte sirće, nakon toga ih napunite ružicama karfiola. Dopunite celerom, a po želji i šargarepom.

Na kraju dodajte so, šećer i aspirine, nakon toga dolijte vodu.

Turšija se zatvara poklopcima. Prvih 7 dana tegle se okreću svaki dan, a posle deset dana potpuno je spremna za konzumaciju.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar