Teleće rolnice sa sosom od meda
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rolatići»Teleće rolnice sa sosom od meda

Teleće rolnice sa sosom od meda

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Teleće rolnice sa sosom od meda
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
18/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
"Najukusniji recept za teletinu - probajte, ocenite i podelite radost sa ukusnom hranom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Od mesa istanjite dva lista debljine 2-3 milimetra i pospite ga solju i biberom. U jedan kraj stavite slaninu, isečen sir i 3 naseckane masline. Uvijte dve čvrste rolnice.

Pripremite tri tanjira. U jednom umutite jaja, u drugi sipajte brašno i u trećem pomešajte prezle sa susamom.

Uvaljajte rolnice prvo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle. Zagrejte ulje i ispržite rolnice dok ne postanu zlataste sa svih strana. Izvadite ih na kuhinjski ubrus.

U drugu posudu sipajte 2 kašike maslinovog ulja i sotirajte svo povrće na 2-3 minuta. Povrće ste prethodno isekli na komadiće.

Dodajte 2 kašike vina i čekajte da ispari. Stavite 3 isečene masline, majčinu dušicu i so. Promešajte i sklonite sa ringle.

U posudici pomešajte senf, med, vino i seme maka u homogenu smesu. Prebacite povrće u tanjir.

U posudi bez masnoće zapecite pinjole na 4-5 sekundi i njima pospite povrće. Preko sotiranog povrća stavite teleće rolnice. Prelijte meso sosom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: