Fusili sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73913
20/11/2017
"Svaki zalogaj od ovih fusilija sa sosom Bolonjeze i Bešamel prelivom, doneće vam garantovano uživanje "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kocke i zapržite je u malo ulja. Dodajte na kocke isečenu šargarepu, luk i beli luk. Nakon 5 minuta dodajte mleveno meso i mešajte da ne ostanu grudvice.

Dodajte paradajz pire, vino, prstohvat bibera i bosiljak. Ostavite sos na slaboj vatri oko 40 minuta. Na kraju nalijte pavlaku. Nakon 3-4 minuta sklonite sa ringle. Dodajte fusile u sos i promešajte.

Sipajte špagete u posudu za pečenje. Pripremite bešamel, istapajući maslac, dodajte brašno i na kraju nalijte mleko. U posudi umutite jaja i u tankom mlazu ih dodajte u Bešamel.

Promešajte dobro i prelijte fusili. Pospite polovinom narendanog kačkavalja. Pecite jelo na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvadite iz rerne i pospite preostalim kačkavaljem. Vratite nazad na još 5 minuta.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar