Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Zapečena jela»Zapečeno jelo s ćufticama na pastirski način

Zapečeno jelo s ćufticama na pastirski način

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Zapečeno jelo s ćufticama na pastirski način
Fotografije: Gergana Georgieva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Nešto brzo, nešto ukusno - vidite naš najbolji predlog"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • luk - pola glavice
  • hleb - pola kriške
  • peršun - 2 - 3 struka
  • čubar - pola kašičice
  • biber - pola kašičice
  • so - po ukusu
  • ulje - 150 ml
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu mleveno meso dodajte mu luk narendan na rende, krišku hleba, natopljenu u vode i isceđenu, sitno isečen perršun, čubar, biber i so po ukusu.

Zamesite dobro i od dobijene smese napravite male ćuftice, malo veće od loptica za supu.

Zagrejte ulje i ispržite ih, dok ne porumene sa svih strana.

Izvadite ispržene ćuftice i poređajte ih u posudu za pečenje.

Pripremite preliv, tako što umutite jaja sa kiselim mlekom i prstohvatom soli, i njime prelijte ćuftice.

Odozgo prelijte delom masnoće u kojoj ste pržili ćuftice.

Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

Izvadite pečeno jelo i po želji ga pospite sitno iseckanim peršunom i belim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: