Način pripreme
Od ohlađenog lisnatog testa iseče se trideset jednakih krugova pomoću kalupa ili čaše. U sredini dvadeset od njih se izrežu krugovi manjeg prečnika. Krugovi sa otvorom stavljaju se preko onih bez otvora.
Formira se nešto poput posudica. Srednji, isečen deo služi kao poklopac. Da bi se zalepili odvojeni delovi, umuti se jedno žumance i njim se namažu krajevi krugova bez otvora koji služe kao osnova.
Odozgo se stavlja krug sa rupom, namaže se žumancem, opet krug i opet žumance. Žumancem se namažu i poklopci. Pogačice i poklopci se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Nadev se priprema tako što se pomešaju kukuruz, grašak, šunka isečena na sitne kocke, majonez i kiselo mleko. Smesa sa dobro promeša i začinjava biberom po ukusu.
Kašikom se uzima smesa i njom se pune ohlađene pogačice.
Ukrašavaju se strukom peršuna. Odozgo se stavlja po jedan poklopac.