Pijani pileći parti bataci i krilca u rerni

25/11/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4224
"Pitam se da li nam se pripilo pivo ili crno vino "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano532
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći parti bataci - 1, 5 kg + krilca
  • maslac - 80 g
  • pivo - 250 ml
  • voda - 50 ml
  • soja sos - 1 kašika
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • kumin
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci i krilca se očiste, operu i ocede.

Prebacuju se u kesu za pečenje, posipaju se slatkom alevom paprikom, ljutom alevom paprikom, belim lukom u prahu, kuminom, biberom i sa sasvim malo soli.

Dodaje se pivo, soja sos, voda i maslac, isečen na kocke.

Ostavlja se u zavezanoj kesi bar 30 minuta da upije marinadu. Nakon toga se stavlja u rernu na oko 50-60 minuta na 180 stepeni, ali najbolje da ih nadgledate, jer je svaka rerna različita.

Petnaest minuta pre nego što ih izvadite iz rerene, izvadite posudu i pažljivo okrenite kesu s mesom, nakon čega je vratite nazad na 10-15 minuta.

Servirajte s kriškama limuna i obavezno s kriglom piva.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar