Hleb punjen piletinom i pečurkama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Hleb punjen piletinom i pečurkama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
25/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Iskreno rečeno nismo veliki ljubitelji hleba, ali kada je garniran na ovaj način - prosto nema načina da mu odolimo"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće meso, možete da koristite grudi ili batake, ocedite i odvojte od kostiju, iskidajte na parčiće. Stavite u dubok tiganj maslinovo ulje i maslac, zagrejte na ringli. Očistite pečurke i isecite na tanko.

Stavite ih u tiganj i propržite 5 minuta. Dodajte iskidano meso, promešajte i kuvajte još 5 minuta. Dodajte vino i ostavite da ispari alkohol nekoliko minuta, ponovo promešajte i stavite topljeni sir, krastavčiće isečene na sitno i začinite po ukusu.

Kuvajte još 5 minuta i stavite pavlaku. Promešajte i sklonite sa ringle. Kisela pavlaka ne treba da vri, zato pazite.

Uzmite jedan veliki hleb, odsecite mu pažljivo gornji deo kao poklopac i izdubite sredinu, odvojte je za prezle. Namažite unutrašnjost hleba ljutenicom, sipajte nadev i pospite narendanim kačkavaljem.

Stavite hleb u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se zapeče desetak minuta dok kačkavalj ne dobije zlatastu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: