Način pripreme
Rerna - 180 stepeni; odgovarajući duboki keramički pleh.
Pleh namažite prstoma sa 1 supenom kašikom mekom maslaca sa svih strana - uključujući i ivice. Masline očistite od koštica i isecite na dva dela.
Sušeni paradajz stavite u ubrus da upije višak masti i isecite na velike komade.
Dve vrste krompira očistite, oljuštite, operite i osušite. Sva krompir isecite na mandolini ili kuhinjskom aparatu, to je oko 3 mm i stavite ih odvojene jedan od drugog u posudu.
U posudi pomešajte pavlaku, muskantni oraščić, biber, so i dodajte prethodno umućena jaja. Promešajte.
Na dno pleha sipajte oko 2 do 3 supene kašike od smese. Odozgo porešajte kriške krompira od jedne vrste i malo po ivicama pleha, malo da se preklapaju.
Pospite sa malo rendanog čedar sira, majčine dušice, prelijte sa oko 1 kutlačom od smese sa pavlakom, ponovo krompir, ali sladak, poređajte na istinačin i rasporedite komade isečenog suvog paradajza i isečene masline, nakon toga majčina dušica i ponovo kutlača od smese od pavlake.
Ponovo običan krompir, sir, pavlaka, majčina dušica i nakon toga slatki krompir na isti način. Završite običnim krompirom po celoj površiin i obilno prelijte pavlakom.
Pospite čedar sirom i rendanim parmezanom. Na nekoliko mesta odozgo stavite male komadiće maslaca. Pecite na 180 stepeni oko 60-70 minuta.