Neodoljiva keks torta

ElzaElza
Šegrt
325106
Neodoljiva keks torta
Fotografije: Elza
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Lep izgled i sjajan ukus - šta više može čovek da poželi od jedne torte?"

Potrebni sastojci

  • maslac - 125 g
  • keks - 3 pakovanja, sa maslacem (pravila sam je i sa keksom drugog ukusa)
  • bela čokolada - 2 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • sveže mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj peći na kratko se istope maslac i bela čokolada. Ostavlja se da se blago ohladi. Za to vreme se mikserom umuti tečna pavlaka.

Pomešaju se blago špatulom istopljena čokolada, kisela pavlaka i umućena tečna pavlaka.

Keks se natapa na kratko u svežem mleku i ređa se u okrugli kalup za tortu s prstenom koji se skida.

Prazna mesta se popune izlomljenim keksom, Stavlja se 1/3 krema. Opet red keksa, krem, keks i na kraju se završava kremom. Stavlja se u frižider na jednu noć. Skida se prsten i ukrašava se po želji.

Može da se pospe samo kokosovim nbrašnom i pretvoriće se u Rafaelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: