Keks torta Tereze Marinove

Keks torta Tereze Marinove
Fotografije: Maria Simova
1 / 8
28/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije12
"Šampionski nastup, ali mi i nismo očekivali ništa manje"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 komada, velike
  • cimet - po ukusu
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • kisela pavlaka - 400 g
  • orasi - 100 g
  • keks - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte očišćene jabuke, u njih dodajte cimet i pola krupnije samlevenih oraha.

Posebno pomešajte pavlaku i šećer, mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. U pravougaoni kalup ili pleh počnite da ređate tortu u sledećem redosledu:

Red keksa, red smese od jabuka, red šlaga i ponovo keks dok se ne potroše sastojci, poslednji sloj torte je šlag. Pospite preostalim orasima preko pavlake.

Ostavite na hladnom mestu da odstoji nekoliko sati.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: