Način pripreme
Krompir se oljušti i iseče na veće kocke. Kuva se u posoljenoj vodi oko 20 minuta.
Proverava se viljuškom i nakon što je gotovo sklanja se s ringle, stavlja se u cediljku i preliva hladnom vodom. Na taj način se zaustavlja kuvanje i osvežava se. Ostavlja se da se ocedi i ohladi.
U posudi se pomoću žice pomešaju maslinovo ulje, sok od limuna, narendana kora od limuna, senf, kisela pavlaka, so i biber po ukusu. Meša se dok se ne dobije ujednačena smea. Ostavlja se sa strane.
Slanina se iseče na tanke kocke ili lente i u malo maslinovog ulja (1 kašika) se zaprži dok se ne dobiju zlatasti i hrskavi parčići.
U napravljeni sos se dodaje krompir, usitnjena pera mladog luka, peršun, mirođija i meša se. Dodaje se slanina i kapar, ponovo se meša. Ostavlja se u frižideru oko jedan sat.