Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjski ragu u đuvečari

Svinjski ragu u đuvečari

Svinjski ragu u đuvečari
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Za šta je đuvečara napravljena, ako ne za to da bude do vrha popunjena krtim svinjskim raguom?"

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 1.2 kg
  • krompir - 500 g
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz sos - 2 supene kašike
  • ulje - 2/2 šolje
  • so
  • biber
  • šarena so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite ragu u odgovarajuću posudu i kuvajte dok ne bude polugotov.

Oljuštite praziiluk, luk i krompir. Očistite i šargarepu.

Operite povrće i isecite na ogdovarajuće komade.

Na dno glinene đuvečare stavite praziluk i luk, odozgo - šargarepu i krompir. Začinite solju i mlevenim biberom.

Dodajte paradajz. Poređajte ragu preko povrća. Prelijte uljem. Precedite bujon i sipaje dok ne pokrije povrće.

Poklopite đuvečaru i stavite u rernu. Pecite oko 2 sata dok ne bude gotovo.

Prilikom serviranja jelo pospite šarenom solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: