Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Domaća turšija od paradajz-paprika

Domaća turšija od paradajz-paprika

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaća turšija od paradajz-paprika
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
"Još nismo našli drugu domaću turšiju sa paradajz-paprikom, koja može da zameni ovu u našem srcu!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprika - 5 kg
  • beli luk - 5 glavica
  • peršun - 3 vezice
  • Za salamuru
  • ulje - 250 ml
  • sirće - 250 ml
  • šećer - 250 g
  • so - pu ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo paradajz-paprike od semenki i drški i ispečemo ih u rerni.

Oljuštimo ih, nakon što su se ohladile.

Ređamo gusto u srednje velike tegle, dodajući između redova beli luk i peršun.

Skuvamo salamuru i procedimo je.

Prelivamo paprike i sterilišemo 5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: