Način pripreme
Lepo operite škembiće i jezik i skuvajte ih u ekspres loncu sa nekoliko zrna pimenta i lovorovoim listom.
Ako ih kuvate u običnoj šerpi, oduzeće vam mnogo više vremena. Odmah nakon što se skuva, dok je jezik još uvek topao, oljuštite ga i očistite. Isecite jezik i škembiće na komade.
Možete prethono da ih pripremite u većoj količini i da ih zamrznete.
U tiganju ugrejte 2 supene kašike ulja i dodajte maslac. Stavite prvo crni luk, isečen na polumesece da se proprži i kad luk postane zlatan, prebacite ga rešetkastom kašikom i ravnomerno rasporedite na tanjire.
U istoj masti nekoliko minuta propžite jezik, isečen na komade ii škembić i nakon toga dodajte belo vino. Pospite ih solju i biberom po ukusu i ostavite na još nekoliko minuta poklopljene.
Rasporedite na tanjire, ukrasite listovima sveže zelene salate i ljutim paprikama i servirajte toplo.
Servirajte sa vinom ili pivom.
Prijatno i živeli!