Pogača ribica

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Pogača ribica
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Za svaki praznik - pogača, možete li da pretpostavite za koji praznik je ova?"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 400 - 450 g
  • jaja - 1 komad + jedno belance
  • sveže mleko - 150 ml
  • ulje - 2 supene kašike
  • kvasac - 15 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • sirće - 1/2 kašičice
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 kašičica
  • voda - nekoliko kapljica
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirajte kvasac sa dve supene kašike brašna, šećerom i toplim mlekom.

Sa preostalim sastojcima i kvascem zamesite glatko, elstično testo. Podelite ga na dva dela.

Od jednog razvijte oklagijom pravougaonu koru i oblikujte i isecite telo ribe.

Drugi deo razvucite na koru debljine oko pola cm.

Sa kalupom u obliku pečurkice ili okruglim kalupom prečnika oko 2 cm, isecite figure od testa.

Ređajte ih od repa na gore, da malo budu jedna preko druge. Tako do kraja.

Sa preostalim testom oblikujte rep, glavu i peraja. Ostavite na 10 minuta da pogača odstoji.

Namažite pripremljenim žumancem i pecite u umerenoj rerni oko 35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: