Način pripreme
Ugrejte malo vodu i rastvorite u 100 ml kvasac, šećer i 3-4 supene kašike brašna. Pokrijte posudu i ostavite da se kvasac akrivra.
Prosejte brašno i napravite u udbljenje, po ivici sipajte so. Umutite 2 jajeta i 1 belance (žumance odvojite za premazivanje pogače).
Dodajte u brašno umućena jaja, ulje, preostalu vodu (300 ml) i kvasac.
Zamesite meko testo koje se ne lepi po prstima. Namažite uljem i ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Kidajte od testa komade veličine kajsije :) Razvucite svaku na traku dužine oko 15 cm, namažite je uljem i uvijte u rolat.
Stavite svaku u namazan pleh, ravne i na rastojanju jednu od druge.
U odvojeno žumance dodajte malo vode, promešajte i namažite pogčau.
Stavite da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Proverite drvenim štapićem da li je gotovo ili čačakalicom za zube.
Prijatno!