bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečena Bundeva»Neodoljiva pečena bundeva

Neodoljiva pečena bundeva

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Neodoljiva pečena bundeva
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
07/12/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Ispitan retro recept za bundevu koji se prenosi s majke na ćerku"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 500 g, kestenka
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • med - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite bundevu i očistite od semenki. Možete da je oljuštite, a možete da je ispečete i sa korom.

Poređajte je u odgovarajuću posudu za pečenje. Namažite svako parče medom. Naljte vodu i ispecite je u vreloj rerni.

Kada bundeva omekša i počne da formira braonkaste mrlje, pospite je šećerom. Pecite dok se šećer ne karamelizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: