Način pripreme
Čenove belog luka posebno uvijte u aluminijumsku foliju namazanu maslacem. Kad imamo malu količinu koristimo gril tiganj. Stavljamo ih u njega i poklopimo. Gotovi su za 10-15 minuta. Ostavljamo da se ohlade i izgnječimo ih na pire.
U suvom teflonskom tiganju zapečemo semenke korijandera i kumina. Pazite da ne izgore. Oslobađaju mirise, dok su još tople izgnječimo ih u avanu.
Sitno iseckamo ljute paprike (koristimo rukavice). Stavite ih u avan i sa malo soli izmrvite na pire.
U kaseroli sa ugrejanoj masti propržimo na tri minuta semenke, pire od belog luka i crveni luk, čili pastu. Dodamo paradajz pire i ostavimo sos da se krčka na visokoj temperaturi, nekoliko minuta, dok se smesa ne redukuje.
U posudi pomešamo ružinu vodu sa šećerom. Dodamo je u sos.
Po želji možemo dodati i malo sveže ceđenog soka od limuna.
Čuvamo na hladnom mestu u frižideru.