Način pripreme
Pirinač se natopi unapred pola sata u hladnoj vodi. Mleko se zagreva i dodaju se pirinač i cimet.
Ostavlja se na umerenoj ringli 30 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon toga se dodaje šećer, kora limuna, vanila i kuva se još 30 minuta, opet se povremeno meša.
Kruške se oljušte, a ostavlja im se drška za dekoraciju. Voda se stavi da provri sa šećerom i vanilom, zvezdastim anisom, suvim čajem od kakaovih zrna, korom limuna, korom pomorandže i rumom.
Dodaju se i kruške. Ostavljaju se da se krčkaju dok oštar nož ne bude mogao da prođe slobodno po njima. Izvade se i ostavljaju sa strane.
U šerpu se stavlja maslac i posipa se šećerom, a odozgo prepolovljene kruške. Dodaje se tečan med i šaka oraha. Ostavljaju se da se karamelizuju, okreću se sa obe strane.
Nakon toga se raspodeli pirinač po pusudicama i stavlja se karamelizovana kruška.