Pečena dunja

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pečena dunja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Hladnoća stoji daleko od doma, u kome miriše na pečene dunje, zar niste znali"

Potrebni sastojci

  • dunje - 3 - 4 velike
  • sok - 1 šolja, od jabuke
  • suvo grožđe
  • cimet - 1 štapić
  • karanfilić - 3 - 4 zrnca
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Operite dunje, isecite ih na parčiće kad ih očistite. Poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu aluminijumskom folijom.

Zagrejte sok od jabuke sa svim začinima i suvim grožđem. Nakon što provri na slaboj vatri 5 minuta, sklonite s ringle.

Promešajte ga sa medom i prelijte dunje sadržajem iz šerpice - sok + začini. Po želji možete da zabodete karanfilić u parčiće voća.

Pokrijte opet čvrsto folijom i gurnite dunje da se peku oko 35-40 u umereno zagrejanoj rerni. Servirajte pečene dunje ohlađene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti