Način pripreme
1. Filete ribe isecite na male komade, tako da izgledaju kao sitno samleveno meso. Stavite u posudu zajedno sa jednim jajetom, izgnječenim belim lukom, peršunom, prezlama, solju i biberom po ukusu.
2. Dobro promešajte i oblikujte loptice - ćuftice. U dva tanjira pripremite brašno i drugo jaje - malo umućeno. Ćuftice prov potopite u jaje, posle u brašno i pržite ugrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite na ubrus.
3. Za sos luk i beli luk sitno iseckajte ili izrendajte. Pržite u ugrejanom ulju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju i sipajte vino.
Kuvajte dok alkohol ne ispari i dodajte bujon i pavlaku. Sve dobro promešajte dok se ne dobije homogena smesa i kuvajte oko 5-6 minuta da se zgusne. Periodično mešajte da pavlaka ne zagori i na kraju začinite sveže iseckanim peršunom, estragonom i soli po ukusu.
4. Ćuftice servirajte tople, prelivene sosom.
Preporuka:
Umesto prezle možete koristiti stari hleb, iste gramaže, potopljen u sveže mleko i posle oceđen.